A PiGemArt Ékszerek születése

Egyedi és minőségi : Ez a két legfontosabb jellemzője az ékszereimnek. Drágakövekkel, igazgyöngyökkel dolgozom, de sosem készítek két teljesen egyforma darabot. A hétköznapi „valóságban” menedzserként dolgozom, ami lehetővé teszi, hogy az ékszerkészítés tiszta és őszinte szerelem legyen az életemben, hisz nem ebből élek, és semmilyen elvárásnak nem szükséges megfelelnem. Nagy elismerést jelent, hogy több híresség döntött már a PiGemArt Ékszerek mellett, például Kovács Katalin olimpiai bajnok és Erdélyi Zsófi olimpikon, Mihályi Réka énekesnő vagy Lombos Márton zeneszerző. Ám az igazi büszkeségem mégis az, hogy visszatérő vásárlóim, megrendelőim vannak. Ők pedig azt mesélik, hogy amikor nálam járnak, varázslat történik, és egy-egy ékszer megszólítja, kiválasztja őket, ami később, szó szerint hozzájuk nő…

A kezdetek
Az édesanyámnak köszönhetem ezt az indulást. Bár, hozzáteszem, hogy a kezdetekkor, nem voltam túlzottan vidám. Az történt ugyanis, hogy elhagyta a kedvenc, igazgyöngyből és arany kiegészítőkből készült nyakékemet, amit kölcsön adtam neki (később meglett). A következő sokk az volt, amikor pótolni akartam, de a gyártó közölte, hogy már nem lehet kapni ilyen nyakláncot. Kutakodni kezdtem az interneten, abban bízva, hogy találok valami hasonlót. Nem sikerült, viszont az alapanyagokat nézegetve, úgy éreztem, hogy akár én is össze tudnám rakni. Így indult el az ékszer készítői folyamat az életemben. Először csak magamnak kreáltam szépséges karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat, majd barátoknak, ismerősöknek és idővel még tovább bővült a kör.
Elvarázsol a folyamat
Nem csak az ékszerkészítést szeretem, hanem azt is, ahogy eljutok odáig. Imádok keresni, minél jobb, szebb, érdekesebb anyagokat felkutatni. Hihetetlen örömet okoz, ha kincsekre bukkanok – az már csak a következő lépés, hogy később mi születik belőlük. Alig van olyan dolog, ami nagyobb izgalomba tudni hozni, mint egy ásványbörze. Vannak kedvenc árusaim és vásárjaim, ahol Indiából, Pakisztánból származó kövek közül is lehet válogatni, de meglepő módon egy bevált beszerzési pontom az egyik használt ruha hálózat. Otthon, a műhelyszobámban óriási árukészletet halmoztam fel, időnként csak pakolgatom, rendezgetem őket, ami hasonló gyönyörűséget ad a lelkemnek, mint maga az alkotás.
Ásványok – igazi kincsek
Eleinte csak igazgyönggyel dolgoztam, de jó ideje, hogy már ásványokból is készítek ékszereket. Nagy rajongója vagyok a holdkőnek, ami a nőiesség köve, valamint a labradoritnak, melyről azt mondják, hogy utat mutat a mostani világ és a magasabb lét között. Biztos vagyok benne, hogy az ásványoknak valóban van gyógyító hatásuk, testileg és lelkileg egyaránt, ám én inkább azért foglalkozom velük, mert nagyon-nagyon vonzanak és csodaszépek. Én is tapasztalom az erejüket, hiszen ha mondjuk le vagyok eresztve, magamra tekerem a még szálban álló ásványokat és érzem feltöltő hatásukat.
MyKata by PiGemArt
Egy Facebook csoportban ismertem meg Nagy Katát, a MyKata blog szerzőjét. Elmesélte, hogy ékszereket szeretne tervezni, és keres valakit, aki megvalósítja az elképzeléseit. Nagyon szép időszak és közös munka nőtte ki magát ebből a beszélgetésből. Kata kétszer, háromszor akkora ékszereket álmodott meg, mint amit én magamtól állítottam volna össze. A projektünknek akkor szakadt vége, amikor Kata állapotos lett. Tanulságos és inspiráló volt az együttműködésünk. Azóta sokkal bátrabban merek kilépni a korábbi finomabb, lágyabb, egyszerűbb stílusomból.
Férfi ékszerek
Lombos Mártont jazz zenészként ismerjük, én viszont a szomszédomként is. Egyszer megkért, hogy készítsek neki egy karkötőt, aminek az lett az eredménye, hogy ma már ő a férfi ékszereim arca. Együtt kísérleteztük ki, hogy milyen színekkel, kövekkel, anyagokkal, méretekkel, formákkal lehet játszani, hogy olyan darabok szülessenek, amik szépek, ízlésesek, ugyanakkor jól állnak egy férfinak. Kevesen hordanak közülük ékszereket, pláne ha ásványból készülnek, pedig sok olyan kő van, ami férfi minőségeket hordoz magában. Az egyik álmom, hogy minél több férfi merjen kilépni a megszokásból, ékszer viselés tekintetében is.
Rendelj tőlem!
Nem csak a kész termékeim közül választhatsz. Kérésre, szívesen állítok össze személyre szabott ékszereket is, méghozzá olyan színekből és kövekből, amikre most éppen szükséged van – vagy azért, hogy gyógyítson, vagy egyszerűen csak azért, mert tetszik vagy illik egy ruhádhoz, egy alkalomhoz, egy életszakaszhoz. Az egyéni rendelésnek két útja van: rám bízhatod, hogy hogyan valósítom meg a vágyadat, illetve lehetőséget kínálok a közös ötletelésre, folyamatos egyeztetésre is. Bármelyik úton is jutunk el az ékszered születéséhez, örömet és szépséget fog hozni az életedbe…

Szeretettel: Pálmai Ildikó


Unique & quality jewelry

These are the two most important characteristics of my designs. I work with gem stones and pearls – but you won’t be able to find two pieces that are the same. I’m proud that I have returning customers who tell me they experience magic when they visit me in my studio. Many feel that a piece starts to talk to them, chooses them – and becomes a part of them eventually.

Enchanted process
I don’t only love making the jewelry itself but also the process how I get to it. I’m passionate about the search for the right materials and it makes me incredibly happy when I find something special – not yet knowing what I will end up using it for. There aren’t many things that get me more excited than a gem faire. I have my favorite sellers and fairs where I can browse among stones coming from as far away as India and Pakistan. Surprisingly enough though one of my best resources are second hand clothes shops. I amassed an impressive storage of special pieces in my studio. Sometimes I just spend time with sorting through and organizing them, which I enjoy just as much as creating new pieces.

The real treasure
In the beginning I only used pearls but for a while now I’ve been including gem stones in my pieces. I’m a big fan of the moonstone – the stone of femininity, and labradorits – the gem that connects our physical reality and the spiritual world. I’ve been experiencing their powers myself; when I feel depleted I just turn to my stones and they charge me up immediately. My newest discovery is aquamarines that help me with my pollen allergy.

MyKata by PiGemArt
I met Kata Nagy, the author of the MyKata blog on a Facebook group. She told me she was interested in jewelry design and was looking for someone who would turn her vision into reality. Our chats marked the beginning of a beautiful era of creation. Kata’s dream was pieces that were twice or even three times bigger than what I created on my own. Our cooperation ended when Kata got pregnant – but it was certainly inspirational and I learned a lot during it. I’m much braver to leave my more gentle style behind ever since.

Men’s jewelry
We know Márton Lombos as a musician but he is also my neighbor. Once he asked me to make him a bracelet – today he is the face of my men’s jewelry line. We worked our way through colors, stones, materials, sizes and shapes to create pieces which are nice, stylish and fit men.
Order from me!
You can order from my ready made items but I’m more than happy to create something especially for you – from the colors and stones you need in your life. To heal you or simply to go with a special dress, occasion or life phase.
If you are interested in a personalized piece you can either give me a broad description of what you want and trust me with the creation or we can create it together – sharing thoughts, ideas throughout the process.
No matter how it is created – it will surely bring happiness and beauty in your life!

With love: Ildikó Pálmai